Dezvoltare personală

ATELIERE PENTRU COPII

dezvoltare personala
Rolul atelierelor de dezvoltare personală prin mijloace creative în viața copiilor:
Activitățile în care se folosesc artele combinate (terapia prin artă) îi ajută pe copil să se înțeleagă pe sine, să se elibereze de fricile și tensiunile acumulate, să dezvolte abilități de comunicare și să exerseze și optimizeze propriile capacități de relaționare cu ceilalți copii și cu adulții.
Copiii învață cel mai bine jucându-se. Atelierele sunt adaptate pentru vârsta și etapele de dezvoltare ale copiilor, în așa fel încât ”joaca” să fie constructivă.
Dintre beneficiile art terapiei se pot numi:
Copiii vor picta, desena, modela cu lut și plastelină, asculta muzică, spune povești, vor pune în scenă diferite situații (jocuri de rol), vor dansa, se vor juca diferite jocuri clasice sau inventate menite să deblocheze diferite aspecte ce pot fi identificate/ intarească anumite comportamente dezirabile, vor face reciclare creativă.
dezvoltare personala Brașov

ATELIERE PENTRU ADOLESCENȚI / ADULȚI

logoped Brașov
Rolul atelierelor de dezvoltare personală pentru adolescenți / adulți :
În funcție de natura situației tale, întâlnirile de grup pot fi o alegere ideală pentru a face schimbări pozitive în viața ta. Grupul oferă beneficii pe care terapia individuală nu le poate face, poate acționa ca o rețea de sprijin. Oamenii au personalităti, medii și experiențe de viață diferite și abordează în mod diferit o situație. Văzand modul în care alte persoane se raportează la provocările vieții lor și fac schimbări pozitive, poți descoperi și în tine o serie de soluții și resurse.
Dacă dorești să faci parte dintr-un astfel de grup, te invităm cu drag să ne contactezi.

GRUPURI DE SUPORT

cabinet psihologic Brașov
Grupul de suport este o metodă terapeutică în care mai multe persoane se întâlnesc pentru a discuta despre anumite dificultăți, comune tuturor participanților. Prin procesul de interacţiune specific grupului, desfășurat într-un cadru securizat,(confidenţialitatea fiind cuvântul cheie), membrii au ocazia să primească ei înşişi răspunsuri şi să ofere totodată suport pentru alţii.
Este important de știut că oricine alege să participe la un astfel de grup poate dezvălui despre ceea ce gândește/simte/face atât cât dorește (uneori poate foarte puțin), dar cu cât te vei implica mai mult, cu atât vei avea mai multe de câştigat din această experienţă.
Tematici care pot fi urmărite în cadrul unui grup, fără a se limita la acestea:

OBIECTIVELE UNUI GRUP de SUPORT :

Dacă dorești să faci parte dintr-un astfel de grup, te invit cu drag să ne contactezi.